Bilde Konkurransehesten Carvis

“Jeg har også lyst til å legge meg ned her”

«Jeg har også lyst til å legge meg ned her»

Konkurransehesten Carvis må hvile mellom slagene. Sprangrytter Hege Tidemandsen vet at det er nødt til å være kvalitet i alt ekvipasjen foretar seg dersom de sammen skal ha en reell mulighet til og nå sitt store mål: OL i Tokyo 2020.

Det hender de er hjemme på Namnå ridesenter, men aller mest er Hege og hennes polske stjerne på reisefot. Den firbeinte kan ha krevende dager, og Hege gjør det hun makter slik at forholdene til enhver tid er de beste.

-Hesten min skal ha det perfekt i boksen. Det er faktisk ganske enkelt å få til når jeg har med meg dyrestrø fra Solør AgroTre. Flakene er grovere og ligger stødig. De flytter seg ikke opp langs veggene som kutterflis. Dermed er det bare for Carvis å finne den beste hvileposisjonen, forklarer Hege Tidemandsen.

29-åringen har nær sagt alltid konkurrert. Faktisk kan ikke Hege huske en periode uten konkurranse med hest eller ponni. Mer skal det bli på ferden mot det store målet om fem år. EM i 2017 er neste hinder for sprangrytteren.

-Når boksen er best mulig, vil hesten ligge mer. På den måten er Carvis frisk og mer opplagt når han er oppe. Det er grunner gode nok til å legge litt ekstra flid i omgivelsene, mener Hege.

Med dyrestrø fra Solør AgroTre trenger hun ikke bruke mer enn et par flisbunter per stevne. Forbruket er betydelig mindre enn hos sammenlignbare dyrestrø, hvilket også gir god økonomi.

-Jeg opplever at Carvis har det så godt som overhodet mulig. Det er så lunt og fint i boksen hans at jeg får lyst til å legge meg ned sammen med ham, røper 29-åringen og ler godt.

Selv om forholdene virkelig blir tilrettelagt innendørs, legger Hege enda større vekt på at hennes hester er mye ute. Det er der de hører hjemme – som gressetere.

-Men når de først er inne så skal de ha det godt. Det er enkelt med dette produktet, sier Hege.

Tokyo-OL blinker i det fjerne. Hege Tidemandsen har lagt en plan, og det er bare å glede seg.