Hvordan bruke vårt dyrestrø

Ved etablering av boks/binge er det anbefalt å fylle opp til en dybde av 15-20 cm med strø. Denne dybden er anbefalt for at strøets suverene drenering skal fungere optimalt og beholde sin tørre overlate.

Ved rengjøring av boks/binge skyves bare det rene topplaget til side, man måker unna det fuktige bunnstrøet, for så å lege topplaget tilbake igjen. Toppes med nytt strø ved behov, estimert 1 til 1,5 pakke ukentlig i en gjennomsnittlig boks/binge.

 

Forskjellen ligger i størrelsen

Nøkkelen til en langvarig og stabil seng med dyrestrø er håndtering av fuktighet. Vårt dyrestrø har en blanding av store og små skaveflis som automatisk fordeler seg i forskjellige sjukt når det legges ut.

De store flakene på overflaten drenerer fuktigheten nedover og utover til de nederste flispartiklene. Dette gir en suveren oppsugningevne. I tillegg har vi blandet inn 5-7% furubark som er kjent for sin unike oppsugningsevne. Furubark blir ofte brukt

som absorberingsmiddel i forbindelse

med oljeutslipp.

 

Støtte og et behagelig underlag

For å gi best mulig støtte når dyret ligger, vil de store skave-flisene i toppsjiktet gi en dyp og stabil seng som beskytter dyret når det ligger eller ruller seg. Man unngår at strøet flytter seg og at det blir bare og nakne områder til stallboksens, eller båsens gulv. Samtidig gir de mindre flisene nedover i lagene et stødig underlag å stå på.

 

Mindre svinn, og lettere å jobbe med

Når du rengjør hos dyret trenger du bare skyve unna toppsjiktet, måke unna bunnstrøen og legge tilbake toppsjiktet igjen - og eventuelt toppe opp med nyttdyrestrø. Å bruke Solør AgroTres Dyrestrø gir automatisk mindre svinn, og dermed bedre økonomi.

Støvredusert for god dyrehelse

Det meste av strø og flis på markedet er et vi-produkt fra treindustrien. Vårt dyrestrø derimot er laget av rene furustokker, og vår produksjons-prosess er dedikert til å fremstille det mest optimale strøet tilpasset dyrets beste. Den unike flisblandingen består av

store og små skavede flak av 100% furu. Det er

derfor vårt strø er foretrukket av profesjonelle trenere, veterinærer og oppdrettere over

hele Europa.

 

Hvordan støvet reduseres

Støv er den mest vanlige årsaken til luftveisproblemer hos oppstallede hester.

De aller fleste hesteeiere prioriterer

støvfritt strø for å sikre hestens helse. Solør AgroTre Dyrestrø er støvredusert

 

Furu er naturlig bakteriedrepende

Å velge riktig dyrestrø er viktig for å opprettholde god helse og forebygge skader. Furu inneholder naturlige antiseptiske stoffer som dreper bakterier og muggsopp. Furu gir i tillegg en god lukt av tre og bidrar til et bedre miljø for mennesker og dyr i stallen. Vi har gjort det til vår fanesak å bekjempe støv, dempe bakteriefloraen i stall og fjøs, og

stiller oss på dyrenes side for et renere liv med

bedre helse.

- Best i kampen mot støv!

KONTAKT OSS

PRODUKTER

REFERANSER

FINN FORHANDLER

Adresse: Bruksveien 17,

2260 Kirkenær

Tel: 62 94 61 00

Mail: post@solor.no

Org. nr. 916 132 972

© 2017 Solør AgroTre. All Rights Reserved. Siden er utviklet av Holmberg Design